Goedheid en goedertierenheid

Ja, goedheid en goedertierenheid zullen mij volgen al de dagen van mijn leven. Ik zal in het huis van de HEERE blijven tot in lengte van dagen. (Psalm 23:6)

Alle dagen van mijn leven? Op elk moment en in elk jaargetijde? Het is de belofte van een Heer die zijn woord niet kan breken.

God is met mij in de zomer als de zon mij verwarmt met haar gouden stralen en ik door groene, met bloemen bezaaide velden loop. God is ook bij me in de herfst, als de dagen korter worden en de wind aan de takken van de bomen rukt en de kille regen van de herfststormen in mijn gezicht slaat.

En in de winter? Ook dan is Hij bij me, als de ijzige koude door mijn lichaam snijdt, de sneeuw het land bedekt met haar alles versmorende witte deken en het leven zich lijkt te hebben verstopt.

En dan komt de lente. God loopt nog steeds naast me als het leven weer losbarst en de schepping straalt en alles en iedereen zingt van vreugde en leven. Goedheid en goedertierenheid volgen mij alle dagen van het leven.

En nu, op de drempel van het jaar staan we op een hoge heuvel en kijken we naar de weg die voor ons ligt, nog versluierd in de vroege morgenmist. Waar zal de weg naar toe leiden?

Waar gaat dit jaar naar toe? Zal het mij vreugde brengen of verdriet? Wordt het winter of breekt de lente voor mij aan? Zal ik mogen rusten aan de oevers van de stille wateren of word ik geleid door een ruig en onherbergzaam gebied met bloed, zweet en tranen?

Maar het maakt eigenlijk niet uit. Het zal goed zijn, want God waakt over mij en elke dag lopen er twee engelen met mij mee. Goedheid en Goedertierenheid zijn mij toebedeeld. Zij hebben van God de opdracht gekregen om geen dag op deze pelgrimstocht van mijn zijde te wijken.

Ben je bang en onzeker voor de toekomst? God zegt: “Wees niet bang. Heb geen vrees.” Sla je armen en ogen op naar de hemel, want geluk en genade staan naast je. Goedheid goedertierenheid zijn je beloofd. God weet precies hoe lang je levensweg is. Hij weet precies hoeveel kilometer je nog hebt te gaan. Hij kent de strijd die ons nog te wachten staat en Hij ziet de verleidingen die nog op de loer liggen, maar Hij heeft Zijn engelen bevolen om over jou te waken. Goedheid en goedertierenheid… Geen dag zullen ze van je wijken, zodat ook jij mag terugkeren met vreugde in het huis van de Heer.

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *