De tuin van Mijn koninkrijk

Ik ben een goede en betrouwbare tuinman en Ik bezit een prachtige, uitgestrekte tuin die vol staat met de mooiste en wonderbaarlijkste bloemen. Toch is deze tuin heel anders dan een tuin zoals jullie die kennen; een tuin waar een aardse tuinman schoffelt en harkt, het onkruid bestrijdt en zijn zaadjes zaait en er bloemen groeien naar gelang de zaden die de tuinman gebruikt.

Bloemen die er in zekere zin allemaal hetzelfde uitzien. Zo plant hij rozen en na verloop van tijd staat de tuin vol met rozen. Sommige zijn rood en andere geel of wit, maar ze lijken toch precies op elkaar. Misschien plant hij narcisbollen en al snel staan er narcissen in zijn bloemenperk. Zo is het met alles wat hij zaait. Het ziet er prachtig uit, maar de bloemen zijn naar gelang hun soort min of meer hetzelfde.

Maar in Mijn tuin, Mijn levende tuin, zijn geen twee bloemen hetzelfde. Elke bloem is bijzonder en elke bloem is uniek. Elke bloem heeft weer een iets andere kleur of groeit weer op een andere manier. Zo vervult ook elke bloem in Mijn tuin een bepaalde rol en heeft ook elke bloem en ieder plantje afzonderlijk een speciaal plekje in mijn tuin.

Als Ik door Mijn tuin loop kijk Ik met liefde en aandacht naar iedere bloem. Ik kijk waar Ik iets moet wegsnijden, waar er wat verse grond moet worden bijgestopt en waar er water nodig is. Ik bewater de bloemen met de tranen van Mijn genegenheid. Zo schijn

Ik op elke bloem, hoe klein die ook is. De warmte van Mijn liefde wordt door elke bloem opgezogen en zo verzorg en bescherm Ik alles in Mijn tuin. Zelfs het kleinste bloemetje heeft een grote plaats in Mijn hart en is belangrijk voor Mij. Ik weet waar het staat en wat het nodig heeft.

Ik heb het over de tuin van Mijn koninkrijk en over de liefde die Ik voor je voel. Ik ken je door en door. Jij bent Mijn prachtige bloem en hebt een plaats in Mijn hemelse tuin en vervult daar je roeping. Zo ken Ik elk probleem waar je mee strijdt en zo weet Ik precies op welke plek je het beste tot bloei komt. Ook ken Ik je talenten en je sterke punten, alsmede je zwakheden. Ook die hebben hun plaats en zijn een deel van het geheel.

Er is niets wat voor Mijn ogen verborgen blijft. Elk verlangen ken Ik. Elk geheim gebed hoor Ik en elke keer als je vertwijfeld naar Mij uitroept sta Ik naast je om je te verzorgen.

Ik verhard Mijn hart nooit voor je, en word er niet moe van als je Mij overspoelt met gebeden. Er hangt nooit een bordje op Mijn hemelse poort waarop staat: “Ik ben even bezig. Kom straks maar terug.” Op Mij kun je altijd rekenen. Ik wil dat je goed begrijpt dat Ik je niet zie als “een van de velen”.

Zo zie Ik je nooit. Voor Mij ben je heel bijzonder en uniek. Er is er maar een zoals jij. Jij bent die hele bijzondere bloem in Mijn tuin waar Ik persoonlijk om geef. Ik wil niets liever dan jou dicht tegen Mijn hart drukken en je beschermen tegen het kwaad en je uitleggen hoe Ik het leven zie. Zo zorg Ik voor je en zo zorg Ik voor Mijn tuin en voor al Mijn bloemen.

Wist je wel dat niets ons van elkaar kan scheiden? Er is niets wat jou van Mij kan wegroven en niets kan de liefde die Ik voor jou voel verbreken. Zelfs als je het soms niet voelt en het niet ziet zitten, is Mijn liefde voor jou nog steeds net zo diep. Mijn liefde is onvoorwaardelijk. Op zulke momenten vraag Ik je om niet te kijken naar je twijfels maar naar de vele manieren waarop Mijn liefde zich in jouw leven manifesteert, want dan wordt het al snel heel wat lichter en ga je alles beter begrijpen. Als je Mij beter gaat begrijpen en je kennis omtrent Mijn aanwezigheid groeit wordt ook Mijn liefde steeds tastbaarder.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier