Uit de krant en het nieuws

Een verzameling korte nieuwsberichten met een belangrijke boodschap

De hand van Mel Gibson
In 2004 ging ‘The Passion of the Christ’ in première. Dit was Mel Gibsons ontroerende en schokkende vertolking van de beproevingen die Jezus doormaakte aan het einde van zijn aardse leven en Zijn uiteindelijke kruisiging. Gibson investeerde miljoenen dollars van zijn eigen geld in de film die hij ook regisseerde. Maar ondanks het feit dat hij een gevierde en bekende acteur is verschijnt zijn gezicht nergens op het scherm. Toch is zijn hand te zien op een strategisch belangrijk en indrukwekkend moment. Tijdens de kruisiging verschijnt er een hand die de spijker vasthoudt die in de hand van Jezus aan het kruis wordt geslagen.
Zijn boodschap was simpel: Jezus stierf ook voor de zonden van Mel Gibson.
En ook voor de jouwe en de mijne.

Amazon neemt Christelijk boek over de transgender kwestie van de boekenplank: Een “digitale boekverbranding”
De wereldse en christelijke waarden wijken steeds verder uit elkaar, waarbij de Bijbelse moraal steeds verder wordt weggedrukt in de hoek van ouderwets, achterhaald en zelfs gevaarlijk voor het zogenaamd goed functioneren van een gezonde maatschappij. Jezus vraagt van ons om onze naaste lief te hebben en dat is altijd onze christelijke opdracht, ongeacht ras, kleur of opvatting. Dat wil echter niet zeggen dat een Christen het eens moet zijn met alles wat door de wereld wordt aangereikt. De wereld is veranderd en met deze veranderingen veranderen ook de culturele waarden. Wat vroeger slecht was is nu goed en wat vroeger goed was is nu slecht. Alleen God verandert nooit en Zijn waarden blijven onveranderd. De scheidslijn tussen licht en duister wordt echter steeds duidelijker zichtbaar zoals recentelijk weer duidelijk werd met het boek “When Harry became Sally,” geschreven door Ryan T. Anderson, die bekend staat als een van de meest scherpzinnige schrijvers en denkers in de evangelische wereld. In 2018 stond het boek nummer 1 op twee van de bestsellerlijsten van Amazon, nog voordat het was uitgebracht.
Zijn onderzoek en boek over de transgender kwestie wordt gezien als een van de meest objectieve en uitgebalanceerde boeken die er bestaan over dit onderwerp. Het wordt zo beschreven: “een doordachte en toegankelijke presentatie over het onderwerp en de wetenschappelijke, medische, filosofische en juridische aspecten worden behandeld.” Desalniettemin is Anderson een Christen en houdt hij de Bijbelse moraal hoog. Daar gaat het dus mis.

Anderson zelf studeerde cum laude af aan Princeton University en promoveerde aan Notre Dame University in politieke filosofie. Zijn werk is verschenen in New York Times, Wall Street Journal, Washington Post, Harvard Journal of Law and Public Policy, en tal van andere bladen.

Het boek is niet meer op Amazon te bestellen. Als je er naar zoekt, kom je op “Het spijt ons, maar we kunnen deze pagina niet vinden.” Wat je echter wél kunt kopen zijn boeken zoals ‘Mein Kampf’ van Adolf Hitler, en het boek ‘Unabomber Manifest’ van de terrorist Ted Kaczynski, die zich bezighield met het bouwen van bommen. Beide boeken hebben een gemiddelde waardering van 4,5 sterren.

Vrijheid van meningsuiting? In het Laatste der Dagen telt alleen nog de mening van de Antichrist en we gaan met snelle schreden die kant op.

Het Online tijdschrift The Federalist noemt de annulering van Andersons boek door Amazon een “digitale boekverbranding”. The Wall Street Journal reageert op de actie van Amazon door te waarschuwen dat de censuur van de grote magnaten snel toeneemt.

Over cornflakes, cocaïne en het breken van de wet
De Amerikaanse grenspolitie heeft onlangs een lading van 44 kilo cornflakes uit Zuid-Amerika in beslag genomen. De reden: de vlokken waren bedekt met cocaïne in plaats van suiker. De lading werd onderschept door een narcotica speurhond.
Zolang er wetten zijn, probeert de mens ze te overtreden. Dat gebeurde al in de Hof van Eden en het is er sinds die tijd niet beter op geworden. Vanaf dat moment is onze geschiedenis er een van wetten en wetsovertreders. Soms worden criminelen gepakt maar de meeste boeven niet. Statistisch gezien blijkt dat minder dan de helft van de aangegeven misdaden wordt opgelost. Elke dag levert het nieuws meer bewijs dat onze seculiere cultuur hulp nodig heeft. Die hulp komt alleen van God, maar als Hij verworpen wordt, wat is dan de hoop voor een ongelovige wereld? Misschien is het wel later dan we denken, maar God zit nog steeds op de troon en heeft de touwtjes stevig in handen. Hij vraagt van ons om te bidden voor leiders, koningen en wetgevers. Vandaag maken we aanspraak op de hoop die we in Jezus vinden. Morgen zullen we zien waarom dit onze enige hoop is als een volk.
De Bijbel geeft een niet mis te verstane waarschuwing in Deuteronomium 8:19: “Luister goed: als jullie de Heer God ooit vergeten en andere goden gaan aanbidden en dienen, zullen jullie sterven. Dat is zeker.” De grootste dienst die wij deze wereld dus kunnen bewijzen is een katalysator, een hulpstof, te zijn voor een spiritueel en moreel ontwaken in de harten van een ongelovige wereld voordat het voor velen te laat is.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier