Wie heeft er gelijk?

Een Engelse verpleegster, Dorothy Williams, ging uit liefde voor God naar de jungles van Afrika om daar de zieken te helpen en andere verpleegsters op te leiden.

Niemand had verwacht dat ze het daar erg lang zou
uithouden, want de omstandigheden waren abominabel en Dorothy had geen sterke gezondheid. Maar ze weigerde om zich te laten ontmoedigen en hield zich vast aan de beloften van God. Haar doorzettingsvermogen en liefde voor God werden een grote bron van inspiratie voor de verpleegsters die door haar werden getraind en ze verzette daar veel goed werk.

Eens kwam er een jonge verpleegster naar haar toe met een dienblad vol medische instrumenten. Het kind zag er verloren en ontmoedigd uit en toen Dorothy haar vroeg of alles wel in orde was, antwoordde de jonge verpleegster: “Ik heb angst. Ik weet niet of ik het wel aankan hier. Misschien kan ik het maar beter opgeven.”

Dorothy antwoordde haar: “Zie je dat instrumentarium dat je daar bij je hebt?” De verpleegster knikte. Toen pakte Dorothy een van de zilverkleurige instrumenten op en hield het onder de neus van de jonge verpleegster en zei: “Satan heeft heel wat instrumenten die hij gebruikt om ons te doen struikelen. Maar zijn beste en scherpste gereedschappen zijn ‘angst en ontmoediging.’ En weet je waarom die messen zo scherp zijn? Omdat hij die voortdurend gebruikt.”

Natuurlijk is het niet altijd even makkelijk en natuurlijk zijn er gevechten. Maar één ding is zeker, het duister kan ons onmogelijk overwinnen.

***

De enige manier waarop de duivel ons nog een pootje kan lichten is als wij zelf onze deur voor hem openen en hem binnen vragen om ons eens goed uit te leggen wat hij nu eigenlijk bedoelt.

Jezus zelf zei dat Hij (Jezus) die in U is heel wat groter is dan hij (de duivel) die in de wereld is. *

Satan is een overwonnen vijand en kan slechts iets beginnen door te bluffen en te liegen. Ontmoediging is dan ook een van zijn favoriete wapens. De boodschap die de duivel probeert te verkondigen is de boodschap van twijfel en angst. “Kijk niet naar God en zeker niet naar Zijn beloften.” Een van de eerste dingen die hij tegen Adam en Eva zei was dat God hen bedroog en dat ze maar heel wat beter naar hem konden luisteren.

Op hem konden ze tenslotte rekenen.Dat was het begin van de zondeval en wij zijn er nog steeds niet helemaal bovenop gekomen. Maar God ziet het anders. God houdt van ons en Zijn stem is nooit veroordelend, zelfs niet op de momenten dat wij het verkeerd gedaan hebben.

God heeft hoop voor Zijn kinderen en weet hoe Hij elke situatie moet ombuigen voor het goed van het Koninkrijk. De Bijbel vertelt ons 112 keer dat wij niet bang hoeven te zijn. Wie denk jij dat er gelijk heeft?

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *