God maakt het verschil

Door D.L. Moody

Ik was aan het denken wat een enorm verschil het maakt in iemands leven als hij de Redder kent en geloof heeft wanneer de stormen van het leven losbarsten. Niemand blijft verschoond van problemen en moeilijkheden, maar de mens die op Jezus vertrouwt gaat er wel heel anders mee om.

Ik ken hier in Chicago nogal wat mensen die treurend en klagend naar hun graf lijken te strompelen. Ik denk in het bijzonder aan twee weduwen die zo ontmoedigd zijn door het verlies van hun echtgenoten dat werkelijk al het licht uit hun leven verdwenen lijkt te zijn. In plaats van hun pijn en zorg naar Jezus te brengen en Hem toe te laten in hun verdriet, dragen ze de lasten liever zelf. Maar het gevolg is dat ze dag en nacht in het duister lopen, omringd door zorgen en pijn. Waarom toch niet de hulp ingeroepen van de Grote Genezer?

Waarom toch laten ze de Trooster niet binnen?

Hoe anders is hun leven dan dat van een andere weduwe die ik ken. Drie jaar geleden ging een vader met zijn vrouw en twee kleine dochtertjes op een zeereis. Het werd een fatale tocht want het schip had een aanvaring en de man en de twee dochtertjes verdronken en de moeder bleef alleen achter.

 

Maar de moeder kende Jezus. Ik herinner me nog goed hoe deze moeder voordat het ongeluk gebeurde, elke zondag met haar kinderen naar de kerk kwam en naar mijn preken luisterde. Die kinderen waren zo aandachtig en soms zag ik de tranen in hun ogen als ik vertelde over de liefde van Jezus. Het leek haast wel alsof niemand in mijn dienst de waarheid zo gulzig opdronk als die kindjes. Toen ik op zekere zondag vroeg wie er zijn hart aan Jezus wilde geven waren die twee meisjes de eersten die naar voren kwamen.

Maar een paar maanden later hoorde ik over het fatale ongeluk. Die week besloot ik de moeder op te zoeken met de bedoeling haar te troosten. Ik had mijn bezoek zorgvuldig voorbereid, maar toen ik daar aankwam bleek dat ik haar helemaal niet hoefde te troosten. In feite vertroostte zij mij met haar dappere houding vol geloof en vertrouwen. Jezus, de Zoon van God, had haar al getroost en dus was mijn hulp volledig overbodig.

“Natuurlijk heb ik pijn over het verlies van mijn lieve man en mijn dierbare kinderen,” fluisterde ze me toe. “Maar Jezus heeft mij verzekerd dat Hij nog een plan voor mij heeft op deze aarde. Hij heeft mijn dochtertjes en mijn man alvast tot zich genomen, maar wil nog graag iets met mij doen hier. Het zal niet lang duren voor ik weer met hen verenigd ben, maar in de tussentijd doe ik wat de Heer van mij vraagt. Ik heb Hem lief, ik vertrouw Hem en loop veilig met Hem door de dalen van dit leven.”

Hoe anders is het leven als wij er door de bril van geloof naar kijken. Pijn en verdriet zijn een deel van ons aardse bestaan, maar als wij alles samen met Jezus dragen werken de moeilijkheden mede ten goede en zien wij de schoonheid van God reeds stralen achter de duistere stormwolken. Geloof maakt het verschil.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *