De verhuizing

Wil je een veilig onderkomen voor je ziel? Een stevig, ruim huis met een prachtig uitzicht dat de stormen van het leven kan doorstaan? Natuurlijk. Zo’n huis wil iedereen wel. Maar hoeveel moet dat dan kosten? Dat valt enorm mee. Het kost namelijk niets, althans geen geld en je kunt er zomaar intrekken. Wellicht vind je in je menselijke trots dat je voor zoiets moois toch zeker een respectabele huur zou moeten betalen. Maar zo is het niet. Christus heeft al voor het huis betaald en als je er toch op staat om iets bij te dragen aan kosten en onderhoud krijg je de sleutel niet, want nogmaals, het huis wordt je gegeven en voor een geschenk betaal je nu eenmaal niet.

Als jij dat huis graag zou willen betrekken met een contract tot in de eeuwigheid dan hoef je niets anders te betalen dan de grondprijs. “Aha,” zeg je. “Dus toch een prijs. Ik wist het wel.”

Toch niet, want de grondprijs heeft niets te maken met geld of goede daden, maar is jouw verlangen om God lief te hebben en Hem te willen dienen. De grondprijs is jouw hart.

Wil jij Hem ook aannemen en in Hem gaan wonen? Het huis dat Hij voor je heeft is prachtig ingericht en gevuld met meer rijkdom en luxe dan je ooit zult kunnen bevatten. Het is zo gebouwd dat je er heel eenvoudig intieme gemeenschap kunt hebben met Christus zelf en je kunt je er tegoed doen aan zijn liefde.

De goed gedekte tafels staan vol met voedsel voor het eeuwige leven. Als je moe bent kun je er heerlijk ontspannen en stilte vinden. En heb je die prachtige ramen in de serre al gezien, die uitkijken op de hemel zelf? Dat is toch zeker een verhuizing wel waard.

Waar woon je nu? Zou je niet liever willen wonen in het huis dat Christus je biedt? Misschien vraag je je af wat je dan moet doen om de sleutel te krijgen? Dat is een goede vraag en het antwoord is al even eenvoudig. De sleutel is: “Kom tot Jezus.”

Voel jij je te armoedig om in zoiets moois te mogen wonen? Zijn je kleren gescheurd en verbleekt? Het maakt niet uit; binnen in de kast liggen nieuwe kleren, precies op maat. Ben je onwaardig om binnen te gaan? Kom toch binnen. Het is waar dat het huis eigenlijk te goed voor je is, maar het wonder is dat Christus je goed genoeg zal maken om in dat huis te gaan wonen. Jezus wast en reinigt je van al het vuil dat nog aan je kleeft en je kunt direct en vol overgave zingen: “Het wonder is geschied. Ik woon in Hem.”

Wat een voorrecht om zo’n huis te bezitten, waarin je altijd veilig bent. En het huis blijft voor altijd bestaan met jou erin. Deze huidige wereld zal uiteindelijk vergaan. De herinnering aan al haar lasten, smart en plichten zal als een verwarrende droom uit elkaar gespat zijn, maar jouw huis staat nog altijd stevig op de rots, een rots die sterker is dan graniet en zuiverder dan het mooiste marmer op deze aarde. God zelf is dat huis. Wij wonen in Hem en Hij blijft voor altijd bestaan.

* 1 Johannes 4:12
Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *