Grote mensen weten teveel

Een vader zat de krant te lezen en wilde niet steeds onderbroken worden door zijn dochtertje, dus knipte hij een plaat van een wereldkaart in stukjes en gaf hem haar om die als een puzzel weer in elkaar te zetten. Daar zou ze wel een tijd mee bezig zijn en dan kon hij lekker doorlezen.

Na korte tijd kwam ze echter al terug met de kaart; alle stukjes op de juiste plaats! De vader was zeer verrast en zei: “Hoe heb je dat zo snel gedaan, liefje? Je weet toch niet zoveel van Aardrijkskunde?” Het meisje antwoordde: “Er stond een plaatje van Jezus op de achterkant en ik wist dat als ik Jezus op de juiste plaats zette, de hele wereld wel in orde zou komen!”

***

Geloof maar als een eenvoudig kind, dan kunnen er geweldige dingen gebeuren!

Jezus zei: Laat de kleine kinderen tot Mij komen en verhinder hen niet, want voor zulke mensen is het Koninkrijk van God. Wie het Koninkrijk van God niet ontvangt als een kind, zal daarin beslist niet binnengaan. (Lukas 18:16,17)

Het is een groot voordeel wanneer we als kinderen kunnen zijn; liefdevolle eenvoudige gelovigen die met kinderlijk geloof alles aannemen wat de Heer voor ons in petto heeft. Zo moeten wij eigenlijk allemaal zijn.

Kinderen zijn een voorbeeld van Hemelbewoners. Het zijn net kleine engeltjes die uit de lucht zijn komen vallen. Ze komen tenslotte nog maar pas uit de Hemel en begrijpen gebed en andere geestelijke dingen beter dan de meeste volwassenen.

Kinderen praten vol geloof met God en Hij spreekt tot hen. Doodsimpel. Ze hebben totaal geen moeite om tot Hem door te komen met hun pure, eenvoudige geloof. Het is kinderen gegeven rijk aan geloof te zijn. Geloof is iets doodnormaals voor hen. Ze kunnen alles geloven wat God tegen hen zegt en bij hen is niets onmogelijk.

Het probleem van veel grote mensen is dat zij teveel weten. Ze hebben zoveel kennis vergaard dat ze niet meer weten hoe het is om iets eenvoudig aan te nemen en te geloven.

Maar er zijn ook mensen met een kinderlijk geloof die God durven te vertrouwen en daarom bijna dagelijks dingen doen waarvan skeptische intellectuelen zeggen dat die onmogelijk gedaan kunnen worden. Daarom zei Jezus dat wij in ons geloof als kinderen moeten zijn. Wees dus als een kind. Vertrouw eenvoudig op Zijn Woord en laat Hem je pad leiden.

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *