Een plaats zonder tranen

Wat is die erfenis waar de bijbel over spreekt? Het is een plaats zonder tranen. God zelf zal onze tranen van ons gezicht vegen. Vandaag, hier op aarde, stopt hij onze tranen weg in een fles. Daar, in de hemel, sluit hij de stroom naar de tranen af.
Maar het is ook een plaats.

Het is een hemelse stad. De hemel is een plaats met geliefden en veiligheid. Er is vriendschap in de hemel.

Het is een schaapskooi. Het is de plaats waar alle schapen van de Goede Herder zich verzamelen. Hij die de schapen daar bracht zal ze daar hoeden.

Het is een Koninkrijk. Het is de plaats waar Gods glorie in al haar schittering zal worden geopenbaard.

Het is een feest.Het is de plaats waar alle rijkdom van Gods schatkist met Zijn kinderen wordt gedeeld.

Het is een tuin. Het is het paradijs waar alles in bloei staat met onsterfelijke frisse schoonheid en de prachtigste bloemen en planten.

***

Wat is de erfenis die ons te wachten staat? Het is een erfenis van het licht.

We zien nu al een beetje hemel als we naar onze kinderen kijken. Kinderen zijn een weerspiegeling van de hemel. Ze komen direct van God om hier op aarde bij ons te zijn.

***

Wat is de dood? De dood is het plukken van een prachtige bloem die God ergens in de wildernis heeft gevonden zodat Hij die in de tuinen van het paradijs opnieuw kan planten.
De dood en wat er daarna komen gaat zal uiteindelijk laten zien wie er werkelijk slim was op deze aarde en wie dwaas.

Het verlangen naar de hemel moet kunnen helpen om de angst voor de dood te overwinnen. Waarom zouden we bang zijn voor de dood als we het leven er door vinden?

Een christen behoort tot een beter land dan welk land hier op aarde dan ook. Als een mens wedergeboren wordt, wordt hij een staatsburger van de hemel. Het enige waar de Hemel in geïnteresseerd is, is dat een christen slaagt in zijn missie. God heeft Zijn Zoon aan de mens gegeven om hem te redden en Zijn genade om hem te behouden. De engelen zingen en verblijden zich wanneer een mens zich tot God keert en er is op dat moment feest in de hemel. Welk aards koninkrijk doet meer voor zijn onderdanen dan God doet voor de Zijne?

***

Kort stuk uit de Christenreis van John Bunyan

Twee stralende gestalten staan aan de overzijde van de rivier om de pelgrims op te wachten. ‘Wij zijn gedienstige geesten die tot dienst uitgezonden worden om diegenen wil die de zaligheid beërven zullen,’zeggen zij. Zo worden Christen en Hopende begeleid naar de Poort van de Hemelstad die op een zeer hoge heuvel ligt. Het beklimmen van de heuvel gaat heel gemakkelijk, want hun begeleiders nemen hen bij de hand. Bovendien hebben zij hun ‘sterfelijke kleding’ in de rivier achtergelaten. Behendig en snel gaan zij door het luchtruim, lieflijk vertroost en vergezeld van de hemelse gestalten. Die vertellen de pelgrims dat de heerlijkheid van de plaats waar zij heen gaan onuitsprekelijk is. Dat is het Paradijs Gods met de Boom des Levens. Van de vruchten zullen zij altijd eten. Zij zullen ook bekleed worden met witte kleding. Daar zullen zij wandelen en spreken met de Koning; zonder verdriet, ziekte, verdrukking of dood.

***

Geen tranen in Uw land, O Immanuel

Uit het boek “Touching Heaven” van Leanne Hadley

Als geestelijk verzorger in het kinderziekenhuis ben ik in de gezegende positie om de meest wonderlijke getuigenissen mee te maken.
Een daarvan die mij altijd bij zal blijven is het verhaal van Jeffrey, een ernstig zieke jongen van 10 jaar voor wie eigenlijk geen hoop meer was. Zijn ouders, diep gelovige mensen, zaten altijd getrouw naast zijn bed en op gezette tijden kwam de hele familie na de kerk op ziekenbezoek. Op die dagen heerste er in de ziekenkamer haast een opgewekte en vrolijke sfeer. Ofschoon de dokters hadden aangegeven dat Jeffrey niet lang meer te leven had, was hij nooit te ziek om van die momenten te genieten en zo was het ook op die speciale zondagmiddag. Zelf was ik ook uitgenodigd om een stukje gebak te eten, want door mijn werkzaamheden daar was ik als het ware door Jeffrey en zijn familie geadopteerd. Jeffrey en zijn oom waren vanuit zijn bed pijltjes aan het schieten. Jeffrey had een plastic boog met zuignappen en ze schoten om beurten op een doel aan de muur. Op zulke momenten zou je haast niet denken dat Jeffrey zo ernstig ziek was. Hij had net een pijl afgevuurd toen hij opeens verbaasd naar rechts keek. Daar was niets te zien. Althans, niet voor ons. Opeens hoorden we hem, terwijl hij in het niets staarde: “Nu?… Je wilt dat ik nu meekom om bij Jezus te gaan wonen?”

Iedereen had het gehoord. Niemand zei nog iets en er heerste opeens een doodse stilte. Jeffrey keek weer naar zijn pijl en boog en draaide zijn hoofd weer naar rechts en sprak toen duidelijk hoorbaar: “Natuurlijk ben ik klaar.”

Toen viel zijn hoofd opeens voorover op zijn borst. Ik rende naar buiten en riep het verpleegpersoneel. Maar er viel niets meer te doen. Jeffrey was heengegaan. Vredig gestorven temidden van alle mensen die hem hier op aarde dierbaar waren geweest. De familie van Jeffrey had duidelijk aangegeven dat ze niet wilden dat hun zoon gereanimeerd zou worden.

Als je zou denken dat de vrolijke stemming die eerst in die kamer geheerst had zou omslaan in geween en gejammer en diepe verslagenheid, dan heb je het mis. De aanwezige familieleden vormden direct een cirkel rond Jeffreys bed en begonnen te bidden en prachtige liederen te zingen die Jeffrey ongetwijfeld begeleid hebben op zijn reis naar Jezus. Ik zal het nooit vergeten, want die middag stond ik op geheiligde grond.

***

En zie, Ik ben met u al de dagen, tot de voleinding van de wereld. Amen. -Mattheus 28:20

***

De hemel en al haar schoonheid en glorie kan worden samengevat in één woord: Jezus. Hij is het licht van de schepping, de vreugde van het leven en de diepste en waarachtigste liefde die er bestaat. Het lopen met Jezus betekent dat je loopt met de eeuwige kracht van God en dat je de betekenis van het leven omhelst.
-Abi May

***

Gebed is een veilige haven voor de mens die schipbreuk dreigt te lijden. Een anker voor de mens in een jagende storm, een mijn vol juwelen voor de arme, en de snelweg naar de hemel.
-Johannes Chrysostomus

***

Iemand kan naar de hemel gaan zonder geld en zonder gezondheid. Hij kan er binnengaan zonder eer, zonder diploma of scholing en zonder vrienden. Maar hij kan er nooit binnengaan zonder Jezus.
-John Dyer

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier