De liefde laat zich niet kwaad maken

“Laat het rusten! Laat het toch gaan!”

Zoveel mensen die zich druk hebben gemaakt over een probleem met een ander hebben rust gevonden bij deze gedachte. Het is ook niet zo eenvoudig. We raken van streek doordat we verkeerd behandeld worden, iemand heeft op onze gevoelens getrapt en we zijn boos, geïrriteerd en voelen ons gerechtvaardigd om terug te slaan.

Maar daar schiet je niets mee op.

Als je stil luistert naar God hoor je Hem iets anders zeggen: “Laat het toch rusten.” Die anderen zijn het misschien zelfs allang vergeten.

Een harde, oneerlijke uitspraak, een gefrustreerde kreet… natuurlijk doet het pijn en natuurlijk irriteert het ons en toch… laat het rusten. Degene die hem heeft geuit zal maar wat blij zijn er niet meer aan herinnerd te worden. Hoe vaak hoor je het niet, een verhaal over een bekoelde vriendschap? Een pijnlijk schandaal dat ons vervreemd heeft van een oude vriend?

Zo werkt het niet in de hemelse gewesten. God zorgt ervoor, maar gebruikt de situaties wel om ons te louteren en ons te leren dat Hij de zaken kan oplossen, en heel wat beter dan wij het kunnen. Laat het rusten en laat het onze liefde voor Hem en onze eigen gemoedsrust niet aantasten.

Een wantrouwende blik verkoelt onze liefde; sta het niet toe, maar laat het rusten. Zoek hulp bij God, schuil bij Hem en sta Hem toe, je de vrede te geven die alle verstand te boven gaat.

Dan zal jouw geloof het vertrouwen weer herstellen en de duistere invloed van de twijfel, de onzekerheid en het eigenbelang stopzetten.

Het is toch vreemd dat wij, die zo zorgvuldig de doornen van ons tuinpad wegsnoeien uit angst dat iemand zich eraan zal prikken, alle doornen die we tegenkomen in onze omgang met anderen niet willen weghalen, maar ze juist lijken te verzamelen en toestaan dat ze onze harten pijnigen.

Dat is niet Gods wil, maar toont slechts dat we nog lang niet volwassen zijn in de liefde van God. De liefde heelt en geneest alles. De liefde weigert zich vast te klampen aan het kwaad maar zoekt steeds weer het goede. Wat kinderachtig en onredelijk zijn we toch als mensen als wij ons op de kop laten zitten door de frustraties van een ander.

Laat het toch rusten, want God weet ervan!

Mevrouw Charles Cowman uit Streams in the Desert

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *