IMG2344
item2b item2b2
Verander je leven, verander de
IMG_1310
item2b1

Terug <<<

>>> Volgende

Vakantiewoning in Parijs?

"In het huis van Mijn Vader zijn veel woningen." (Johannes 14:1)

Goedkoop? Duur? Het is maar hoe je het bekijkt. Door de crisis stellen duizenden mensen hun eigen woning beschikbaar als tijdelijk vakantieverblijf. Ze loggen in op een speciale vakantiesite en bieden daar hun huis aan om het te verhuren.

Zo kun je voor 1000 Engelse pond een weekje verblijven aan de oever van de Thames in Londen, maar je kunt ook in het hartje van Parijs verblijven voor maar 500 Euro per week. Of wat denk je van Miami Beach voor 273 Dollar?

Op de site kun je werkelijk alles vinden, van berghuizen tot grote villa's dichtbij zee.

Zo proberen de mensen te overleven in economisch zware tijden.

Maar het blijft duur en na een week is het feest weer over. Wat is het dan goed om er bij stil te staan dat Jezus al een huis voor ons heeft voorbereid en dat dit voor ons klaarstaat als wij met ons werk op aarde klaar zijn. Aards geluk? Het is fijn om het hier goed te hebben, maar het gaat uiteindelijk toch om de eeuwigheid. Jezus ging naar de Vader en zei dat Hij een woning voor al Zijn kinderen ging klaarmaken. Voor die hemelse woning, die ongetwijfeld is aangepast aan je persoonlijke smaak, hoef je geen huur of hypotheek te betalen. Voor de algemene lasten is al gezorgd en glasvezel hoeft er niet te worden aangelegd. Morgen kun je misschien wel naar zo'n mooie villa in Rio, maar waar ga je overmorgen naar toe? Voor zo'n hemelse woning is reeds betaald en als ik de folders in Gods reisbureau er eens op nasla is mijn keus snel gemaakt.

Eerlijkheid

"Vergeld niemand kwaad met kwaad. Wees bedacht op wat goed is voor alle mensen."(Romeinen 12:17) Niet lang geleden stond er in de krant een kort verhaal over een man die een portemonnee met 10.000 dollar had verloren. Hij had het geld net van de bank gehaald om het bouwbedrijf dat hij had ingehuurd om zijn restaurant te verbouwen, te betalen. Zijn portemonnee was uit zijn zak gegleden toen hij in het park op een bankje had gezeten en was afgeleid door het een of ander.

Je kunt je wel voorstellen wat er door het hoofd van de man ging toen hij zijn verlies ontdekte. Dat zijn van die momenten waar je persoonlijk liever niet mee geconfronteerd wordt.

Maar de portemonnee werd gevonden. Iemand zag hem op de grond in het park liggen, keek er in en kon zijn ogen niet geloven. Toch besloot hij de portemonnee in te leveren op het politiebureau, waar de eigenaar via zijn rijbewijs al snel werd opgespoord.

Toen de eigenaar zijn geld terugkreeg viel hij andermaal bijna flauw. "Dat had ik nooit verwacht," zei hij geƫmotioneerd. "Er zijn dus nog eerlijke mensen!"

Hoe eerlijk zijn wij? Soms is het makkelijker om eerlijk te zijn als het om 10.000 dollar gaat dan om vijftig cent die je teveel terugkrijgt na een kop koffie in het restaurant. Of toch niet?

Feit blijft dat het voor God niet zoveel uitmaakt of het om 10.000 dollar gaat of om 50 cent. Hij wil dat wij leren wat het is om op de juiste weg te wandelen. De Bijbel heeft heel wat te vertellen over eerlijkheid. Ook over oneerlijkheid trouwens en over de pijn die een verkeerde houding uiteindelijk in ons leven brengt.

Jezus zelf sprak daarover toen hij het had over het hart van de mens die er naar zoekt om God welgevallig te zijn: "En waar het zaad in de goede aarde valt, dat zijn zij die het Woord horen, het in een oprecht en eerlijk hart vasthouden, en in volharding vruchten voortbrengen."(Lukas 8:15)

item2b1a
item2b1a1
item2b1a1a
item2b1a1a1
item2b1a1a1a
house

Rashid

"Wij weten dat voor hen die God liefhebben, alle dingen meewerken ten goede, voor hen namelijk die overeenkomstig Zijn voornemen geroepen zijn."(Romeinen 8:28) Rashid was een student in Saoedi Arabiƫ die in contact stond met een Christen die hem uiteindelijk tot Jezus leidde. Opgewonden rende Rashid naar huis om het goede nieuws aan zijn familie te vertellen. Maar Rashid had nog niet begrepen dat het in sommige landen erg gevaarlijk is om openlijk te getuigen van Christus. Een vriend van de familie die Rashid hoorde praten gaf hem direct aan bij de politie die hem zonder pardon in een smerige gevangenis gooide.Daar zat hij in een kleine cel met een andere jongen, Tareq.

Tareq staarde hem met grote ogen aan en prevelde toen: "Jij bent de man met wie ik moet spreken!" Rashid schudde van nee en zei:"Welnee. Ik ben net in de gevangenis gegooid omdat ik in Jezus geloof. Bij mij kun je beter wegblijven!" Maar Tareq vertelde zijn verhaal. "Ik heb verschillende keren dezelfde droom gehad. In mijn droom zag ik een man die mij iets heel belangrijks moest vertellen. Jij bent die man uit mijn dromen! Vertel me alles wat je weet!" Toen vertelde Rashid Tareq over Jezus en gaf ook Tareq huilend van blijdschap zijn hart aan Jezus.

Durven wij te vertrouwen dat God ons kan leiden? Niet alles wat er met ons gebeurt is altijd even leuk, zoals het ook niet leuk was voor Rashid om in de gevangenis te belanden. Maar zal Rashid als hij uiteindelijk voor de troon van God staat, boos met zijn vinger naar God zwaaien omdat God hem niet goed had beschermd tegen de politie of is hij dat voorval dan allang vergeten en loopt hij dan zingend van vreugde samen met Tareq door de eeuwigheid?

Terug <<<

item8
        Actief Oppepper