IMG2344
item2b
item2b2
Verander je leven, verander de
IMG_1310
item2b1

Terug naar Kidz<<<

Verder >>>

dog
item2b1a

HaHa...dat is grappig

item2b1a1
item2b1a1a

Meer blunders uit het kerkblaadje

Laat die zorgen je niet te pakken krijgen. Laat het aan de kerk over.

Vergeet in je gebeden vooral de mensen niet die ziek zijn van onze kerk.

Voor de mensen die hebben ingeschreven op het dieetprogramma is er zondagmiddag een eerste bijeenkomst. Gebruik de grote, dubbele deuren aan de zijkant van de kerk

Deze morgen is er een dienst zowel in het voorgebouw als het achtergebouw. Kinderen kunnen zowel van voor als van achteren gedoopt worden. Donderdagmiddag is er voor de vrouwenclub ijs met slagroom. Alle vrouwen met melk worden gevraagd om te doneren.

Woensdag is er een bijeenkomst voor de jonge moedertjes. Alle dames die ook graag een jong moedertje willen worden kunnen vanaf half zes bij dominee Vreeman terecht.

Volgende zondag zal de Heer Terlingen vanwege het paasfeest een ei leggen op het altaar.

Dominee Postuma sprak maar kort. Iedereen was enthousiast.

 

Blunders uit het kerkblaadje:

Voor iedereen die kinderen heeft, maar het niet weet, wordt de kinderdienst deze week in de kelder gehouden.

De therapie voor mensen met weinig zelfvertrouwen wordt deze donderdag van 8 tot 9 gehouden. Gebruik alstublieft de achterdeur.

Wij zalven de zieken op woensdag met olie. Speciaal gebed voor zij die ernstig ziek zijn op verzoek.

 

God is groot

Een jonge knul zat aan de oever van een rivier en keek met blije ogen naar de hemel terwijl hij fluisterde: "God wat bent U toch geweldig en groots!" Een zure oude man uit de buurt had hem al een tijdje gadegeslagen en stapte uiteindelijk op hem af. Hij sprak geirriteerd: "Wat zit je daar toch te nietsen knul, met die stomme grijns op je gezicht?" "O mijnheer, ik ben zo dankbaar. God is zo groot. Weet u, God kan alles. Ik hoorde op de zondagsschool dat hij Mozes heeft gered bij de Rode Zee. Alle Egyptenaren zijn daar verdronken. God is geweldig!" De zuurpruim keek het ventje minachtend aan en zei geleerd: "Wat een onzin knul. Wist je dat de wetenschap al lang heeft bewezen dat de plek waar Mozes de Rode Zee door trok nog geen tien centimeter diep was?" "Nog geen tien centimeter diep?", zei het kereltje met een hemelse uitdrukking op zijn gezicht. "Dank U, lieve God. Wat bent U toch groot. Het wonder is nog veel groter dan ik dacht. U heeft een heel Egyptisch leger laten verdrinken in tien centimer water!"

Brief aan God

Er kwam een brief binnen op het postkantoor waarop met een kinderlijk handschrift geschreven stond: "Aan God". De postbeambte die de post moest sorteren wist waarachtig niet wat hij er mee aan moest, en besloot uiteindelijk maar om de brief te openen om te zien wat er in stond. "Lieve God. Ik ben Kareltje. Ik ben 6 jaar. Mijn vader is overleden en mijn moeder heeft niet genoeg geld om voor mij en mijn zusje te zorgen. Kunt U ons alstublieft 500 Euro sturen?"
De postbeambte was ontroerd. Hij liet de brief aan iedereen zien en alle medewerkers van het postkantoor besloten om een collecte te houden. Na enige dagen hadden ze 300 Euro opgehaald. Het bedrag werd enthousiast in een brief gestopt en opgestuurd en de medewerkers gingen met een voldaan gevoel weer aan de slag.
Na enkele dagen kwam er weer een brief terug van Kareltje. Er stond weer "Aan God" op de envelop en de postbeambte riep al zijn collega's samen waarna hij de brief openmaakte en begon voor te lezen. "Lieve God. Heel erg bedankt voor Uw hulp. Dat was hard nodig. Maar de volgende keer als U iets stuurt moet U het direct naar ons huis sturen, want die lui van het postkantoor hebben er 200 Euro uitgehaald." 

Duur boottochtje

Een toerist in Israƫl komt bij een prachtig meer. "Ik zou wel eens een tochtje over het water willen maken", denkt hij bij zichzelf. Gelukkig ziet hij al snel een een klein gebouwtje waar ze boten verhuren. "Hallo, ik wil graag het meer op met uw boot. Wat kost dat?" vraagt hij. "150 Euro per rondvaart", zegt een dik mannetje. "Wat? Zoveel?" vraagt de toerist verwonderd. "U bent wel heel erg duur!" "Dit is niet zomaar een meer, beste man. Dit is het meer waar Jezus over het water heeft gelopen!" antwoordt de bootverhuurder. De toerist zegt: "Nou dat verwondert me niks met zulke prijzen!"

item2b1a1a1
item2b1a1a1a
item11

Terug <<<

>>> Volgende

item8
Copyright 2011 Actiefonline - Koos
    Home     Actief Oppepper